Sektörel İş Birliği Programı ile 16 Ulusal Siber Güvenlik Firması Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları için Seferber Oldu

Sektörel İş Birliği Programı ile 16 Ulusal Siber Güvenlik Firması Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları için Seferber Oldu
03 Ağu 2023
Paylaş:

2023 – 2024 Öğretim Yılı Güz Döneminde ilk öğrencilerini kabul eden Siber Güvenlik Meslek Yüksekokullarında siber güvenlik konularında teorik ve pratik beceriler kazandırmaya yönelik dersler ve programlar sunularak, öğrencilere saha deneyimi kazandırılması hedefleniyor.

Bu hedef doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Türkiye’deki ulusal siber güvenlik iş gücü kapasitesinin artırılması amacıyla siber güvenlik sektörünün önde gelen firmaları ile “Sektörel İş Birliği Programı”nı başlattı. Program kapsamında Siber Güvenlik Meslek Yüksekokullarının bulunduğu üniversiteler Türkiye’nin önde gelen 16 yerli ve millî siber güvenlik firması ile eşleştirildi.

“Sektörel İş Birliği Programı” kapsamında firmalar; Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde açılan Siber Güvenlik Meslek Yüksekokullarına, siber güvenlik laboratuvarı teknik altyapı desteği, siber güvenlik derslerinin verilmesinde eğitici desteği ve öğrencilere yönelik seminer, teknik gezi ve konferans gibi etkinliklerin düzenlenmesi konularında destek verecek. Ayrıca firmalar Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu öğrencilerine staj imkânı, iş yeri eğitimi, istihdam önceliği ve burs desteği konularında destek sağlayacak.

Barikat, Labris, Türksat, STM, Adeo, Türk Telekom, Procenne, Ölçsan, Vestel, Parta, Kron, Fileorbis, Turkcell, Pavo Grup, Gais ve BugBounter ulusal siber güvenlik kapasitesinin güçlendirilmesi için “Sektörel İş Birliği Programı”na katılan ilk gönüllü siber güvenlik firmaları oldu. 


Önceki Sonraki