
Google Türkiye, Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi iş birliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi destekleriyle hayata geçirilen Oyun ve Uygulama Akademisi’nde gençler İlham Buluşmaları’na katılarak sektör liderleriyle görüşme fırsatı yakalıyor. Google Oyun Akademisi’nin İlham Buluşmaları’nda bu kez gençler Başkanımız Dr. Ali Taha Koç ile bir araya geldi. Başkan Koç gelecekte oyun sektöründe çalışmak isteyen gençlere gelecek planlamalarını yapmaları konusunda deneyimlerini aktarıp, öğrencilerin merak ettiği soruları cevapladı.
Kariyer geliştirme ve şekillendirmenin bir süreç olduğuna değinen Başkan Koç, Google Oyun ve Uygulama Akademisi eğitimleri sonrasında yeni becerilerin kazanılacağını, bu bağlamda hedefe doğru daha hızlı adamlarla ilerleneceği ve sonuç olarak nitelikli işler yapma fırsatının yakalanacağını dile getirdi.
Komünite sürecinden teknik eğitimlere, teknoloji geliştiriciliğinden kariyer hızlandırmaya kadar pek çok konuda gençlerin kendisini geliştirme fırsatı yakaladığını bu bağlamda alınan Unity ile oyun geliştirme, Flutter ile uygulama geliştirme ve Coursera ile proje yönetimi eğitimlerinin çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Koç, gençlerin akademide öğrenme kültürünün bir parçası olacaklarını ise şu sözleriyle ifade etti: “Akademi içerisinde girişimcilik eğitiminden, insan kaynakları eğitimine, finans ve hukuk eğitimlerinden kariyer ve sektör etkinliklerine kadar toplam 400 saatin üzerinde eğitim ve etkinliğe katılacaksınız. Bu eğitimlerin sonucunda, akademide öğrenme kültürünün bir parçası olacaksınız ve çevrim içi varlığınızı nasıl daha da geliştireceğinizi öğreneceksiniz.”
Gençlere Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Koç, e-Devlet Kapısı, yapay zekâ ve siber güvenlik alanlarında yapılan çalışmalardan örnekler vererek Ofis’in amacını şu sözleriyle özetledi: “Dijital Dönüşüm Ofisi olarak asıl amacımız; toplumsal yetkinlik ve farkındalığı artırmanın yanı sıra bireylerin ve firmaların dijital yetkinlikleri ile dijital teknoloji ürün ve hizmetlere erişim ve kullanım imkânlarını geliştirmektir. Meslekler, istihdam piyasası, iş gücü nitelikleri ve sosyal yardım mekanizmalarının dijital ekonominin gerektirdiği şekilde dönüştürülmesine yönelik çalışmalara da katkı sağlamaktayız.”
Etkinliğin sonunda gençlerin sorularını yanıtlayan Başkan Koç, eğitim ile ilgili gelen sorular için özellikle Türkiye’deki üniversitelerin çok başarılı olduğunun altını çizdi. Yurt dışında eğitimin ise kendini geliştirme konusunda önemli olduğunu belirten Başkan Koç, yüksek lisans ve doktora için yurt dışına çıkmanın daha verimli olacağını söyledi. Yurt dışında eğitimin özellikle dil gelişimi açısından büyük katkı sağlayacağını dile getiren Başkan Koç, gençlere yurt dışında eğitim alıp bir süre deneyim kazandıktan sonra ülkelerine dönüp burada edindikleri bilgiyi değere dönüştürmeleri konusunda tavsiyede bulundu.