
Türkiye’nin dijital yüzü e-Devlet Kapısı her geçen gün gelişen hizmet yapısıyla vatandaşlara en kaliteli hizmeti vermek için çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Sn. Dr. Ali Taha Koç yaptığı açıklamada 691 kurumun toplamda 5000’den fazla hizmetinin yer aldığı e-Devlet Kapısı’nda bugün 51 milyondan fazla vatandaşımızın faydalandığını ve yıl bitmeden sisteme 2 milyar girişin yapıldığını dile getirdi. Sn. Koç geçen yıla oranla e-Devlet Kapısı kullanımında büyük bir artışın yaşandığını şu sözleriyle ifade etti: “ 2019 yılında e-Devlet Kapısı’na giriş sayımız 1.179.624.439 idi. 2020 Haziran ayında ise e-Devlet Kapısı’na 1 milyarın üzerinde giriş yapıldığını duyurmuştuk. Yıl bitmeden bu rakam ikiye katlandı ve 2 milyar giriş seviyesine ulaştı.”
Başkan Koç, bu ziyaretlerdeki artışın sebebi olarak, gerek COVID -19 pandemi döneminde açılan sosyal destek hizmetleri, gerekse vatandaşın hayatını kolaylaştıran araçlarım bütünleşik hizmeti, mobil ve internet aboneliklerin iptali gibi pek çok hizmeti gösterdi. Sn. Koç, vatandaşın hayatını kolaylaştıracak her türlü hizmet için çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, araçlarım bütünleşik hizmetinin yaklaşık 6 ayda 55 milyondan fazla kullanıldığını, ilerleyen günlerde ise “Çalışma Hayatım” ve “İkametgahım” gibi yeni bütünleşik hizmetlerin de geleceğinin müjdesini verdi.
Başkan Koç, COVID-19 pandemi ile mücadele kapsamında geliştirilen ve henüz pilot bölgede çalışmaları devam eden 65 yaş üzeri vatandaşlarımız için “Adrese Teslim Şifre Başvuruları” hizmeti hakkında şunları dile getirdi: “Artık daha önce e-Devlet şifresi almamış 65 yaş üzeri vatandaşlarımız www.turkiye.gov.tr üzerinden başvuru formunu doldurarak e-Devlet Kapısı şifresini adreslerinde teslim alabilecekler. Şu anda Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde pilot uygulamada olan hizmetimiz yakında tüm Türkiye’de hizmete sunulacak.”
Başkan Koç, konuşmasında e-Devlet Kapısı hizmetlerinin sürekli geliştiğini ve Türkiye’nin dijital kapısının artık çok daha fazla kullanılacağını dile getirdi.